Blog

Ik ben laboratorium technoloog en lezer van boeken met een focus op fictieboeken, romans, thrillers, spannende boeken en verhalen over mensen en over het leven zoals het is. Via deze blog wil ik mijn passie met je delen. Ik schrijf over de boeken die ik heb gelezen, impressies en percepties. Dank je voor jouw interesse.


Een man heeft net zijn moeder begraven. Een ex-collega neemt hem mee op een onverwachte reis naar het zuiden. Zullen ze hun bestemming bereiken? De rit wordt een dolle rit door de tijd waarin toekomst en verleden naadloos door elkaar lopen. Een toekomst met zorg- en onthaalrobots en zelfrijdende, praatgrage auto's.

Dertien teksten over tragische architecten. Bekende of onbekende bouwmeesters die zelfmoord pleegden in een door hen ontworpen gebouw of omwille van dat gebouw. Over waaghalzen en falen, mislukken en pogen.

Lola Randl besluit haar drukke leven in Berlijn achter haar te laten en in te ruilen voor een huis en een grote tuin op het platteland in de regio Brandenburg, de dunst bevolkte regio van West-Europa. Al gauw blijkt een eenvoudig leven in de natuur nog niet zo makkelijk.

De vroege morgen van 22 december 1946. Op de eerste verdieping in het huis Schilderskade 66 ontwaakt de held van het verhaal: Frits Egters. Hij is op dat moment 23 jaar. Tien dagen in het leven van een jonge adolescent in de stad Amsterdam net na WOII.

Na een familiefeest maakt een rustig gesprek een eind aan het gezin van Henrik en Frederika. Omdat de kerstdagen zich aandienen houden ze hun scheiding nog even voor zich. Maar daarna worden ze geconfronteerd met pijnlijke taken. Wie krijgt wat? En vooral wie heeft recht op 'de kleine', het dochtertje van drie?

Richard Lease, een T.V.- en filmregisseur treurt om een verloren tijd. Zijn beste vriendin is een week geleden begraven en gecremeerd. Zijn leven lijkt tot stilstand gekomen. En dan is er de jonge Britt die werkt als toezichthouder in een detentiecentrum. In een tijd van muren en gevangenissen gooit Ali Smith de deuren open. Tegelijk klinken overal...

Hoe waren de jaren voor de eerste WO? Stel je voor dat je niets wist van WOI, van Stalingrad, Auschwitz, van Hiroshima. De toekomst ligt nog voor je, open en oningevuld. Met dit gedachte-experiment neemt de auteur je neem naar die duizelingwekkende jaren van 1900 tot 1914.

Erwin Mortier volgt twee dierbare vrienden naar de uiterste randen van de dood. Hij maakt zich los om hen tegelijk weer op papier te laten verschijnen. Over zijn vriendschap met Jef en Eleonore Geeraerts.

Thomas Schwarz is 'binnen'. Hij is jong, ziet er goed uit, verdiend goed en is getrouwd. Thomas werkt op de afdeling Verhaal en Terugvordering van een grote bank. De weg naar 'buiten' is echter korter dan hem lief is.