Blog

Ik ben laboratorium technoloog en lezer van boeken met een focus op fictieboeken, romans, thrillers, spannende boeken en verhalen over mensen en over het leven zoals het is. Via deze blog wil ik mijn passie met je delen. Ik schrijf over de boeken die ik heb gelezen, impressies en percepties. Dank je voor jouw interesse.


In dit boek volgen we de weg naar het front van WOI, waarvan een groot aantal soldaten nooit meer terugkeert. Degenen die wél terugkeren zijn nooit meer dezelfde maar moeten verder leven als 'geesten'.

Ellen Stikker is in het ziekenhuis beland. Er wordt gedacht aan het syndroom van Guillain-Barré: Alle Zenuwen Ziek. Haar vader was Indië-veteraan en kon nauwelijks normaal met zijn gezin omgaan. Wat is er toen gebeurd?

Wat is gek? Wat is normaal? In deze bundel korte verhalen lezen we allemaal over mensen die niet helemaal 'sporen' en proberen zich soms op wanhopige manieren staande te houden. Over een jonge man in een klooster die de tijd probeert stil te zetten. Over een kantoorbediende met een mooi uitzicht die een dakwerker naar beneden ziet vallen.

In de tuin van Marcus' beste vriend, zijn mentor en gevierd auteur Harry Quebert, wordt het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder spoorloos verdween. Op haar lichaam ligt het manuscript van de roman die Queberts grote doorbraak betekende. Wat is er destijds gebeurd?

Een psychologische roman over mensen, dingen en gebeurtenissen die verdwijnen, achtergelaten worden en langzaamaan geschiedenis worden. Over ons geheugen en het falen daarvan.

Sien is doodsbang voor water. Als kind probeerde haar moeder haar in bad te verdrinken en sindsdien is ze panisch voor water en zwembaden. Tot ze Frenkie leert kennen. Zal hij haar helpen haar angst voor water te overwinnen?

Grote verwachtingen is het vervolg op het succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. Grote verwachtingen begint waar In Europa eindigt, in het jaar 1999. Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de maalstroom van veranderingen die zich de laatste twintig jaar hebben voorgedaan.