Blog

Ik ben laboratorium technoloog en lezer van boeken met een focus op fictieboeken, romans, thrillers, spannende boeken en verhalen over mensen en over het leven zoals het is. Via deze blog wil ik mijn passie met je delen. Ik schrijf over de boeken die ik heb gelezen, impressies en percepties. Dank je voor jouw interesse.


Een piloot komt 's nachts in een orkaan terecht en levert een heroïsche strijd. Er is geen contact meer met de grond. De directeur van het bedrijf is in alle staten. Zal dit ongeluk het ambitieuze project van de eerste commerciële nachtelijke lijnvluchten in gevaar brengen?

Een literaire toverdoos met 51 korte verhalen van Nederlandstalige schrijvers. Geliefde auteurs helpen ons de donkere dagen door met verhalen, gedichten, essays of herinneringen. Laat je verwarmen.

April 1940. Een jonge vrouw rent naakt en bebloed over de Boulevard du Montparnasse. Wat is er gebeurd? Deze gebeurtenis is de opmaat tot de tumultueuze weken in Frankrijk aan het begin van de oorlog.

Liesel is pas negen jaar wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Onderweg sterft haar broertje. Haar moeder ziet ze nooit meer terug. Duitsland, 1939. Geen gemakkelijke tijd. Voor niemand, ook niet voor de jonge meisje als Liesel. Zal de Dood haar sparen?

Een man heeft net zijn moeder begraven. Een ex-collega neemt hem mee op een onverwachte reis naar het zuiden. Zullen ze hun bestemming bereiken? De rit wordt een dolle rit door de tijd waarin toekomst en verleden naadloos door elkaar lopen. Een toekomst met zorg- en onthaalrobots en zelfrijdende, praatgrage auto's.

Dertien teksten over tragische architecten. Bekende of onbekende bouwmeesters die zelfmoord pleegden in een door hen ontworpen gebouw of omwille van dat gebouw. Over waaghalzen en falen, mislukken en pogen.

Lola Randl besluit haar drukke leven in Berlijn achter haar te laten en in te ruilen voor een huis en een grote tuin op het platteland in de regio Brandenburg, de dunst bevolkte regio van West-Europa. Al gauw blijkt een eenvoudig leven in de natuur nog niet zo makkelijk.

De vroege morgen van 22 december 1946. Op de eerste verdieping in het huis Schilderskade 66 ontwaakt de held van het verhaal: Frits Egters. Hij is op dat moment 23 jaar. Tien dagen in het leven van een jonge adolescent in de stad Amsterdam net na WOII.