Blog

Ik ben laboratorium technoloog en lezer van boeken met een focus op fictieboeken, romans, thrillers, spannende boeken en verhalen over mensen en over het leven zoals het is. Via deze blog wil ik mijn passie met je delen. Ik schrijf over de boeken die ik heb gelezen, impressies en percepties. Dank je voor jouw interesse.


Over moeders en dochters, en tantes, ja, die ook. Over hoe ze onze voorbeelden zijn en over hoe we de tragiek van de vorige generaties met ons meedragen.

Een mislukte bankoverval wordt een gijzeling wanneer de overvaller op zijn vlucht een appartement binnenvalt waar op dat moment een bezichtiging plaatsvindt. De aanwezigen leren elkaar steeds beter kennen en onthullen verrassende waarheden over zichzelf. En wie is de gijzelnemer?

De personages in dit boek beheersen de kunst van het nietsdoen. Het dagelijks leven wordt vanop een afstand gadegeslaan. Kostelijk en geamuseerd. Wie verstandig is onttrekt zich aan het gewoel en dompelt zich onder in weldadige rust.

Na 25 jaar keert Yummi Fuller terug naar het ouderlijk huis omdat haar vader getroffen is door een hartaanval en haar moeder aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Ze krijgt te maken met een groep milieu-activisten die protesteren tegen genetisch gemanipuleerde landbouw.

Twee vrouwen, twee levens. De ene mét kinderen, de ander zonder. De ene met man, de ander zonder. In afstand gescheiden maar innig bij elkaar door hun vriendschap die al hun leven lang duurt en hun liefde voor schrijven en literatuur.

Een piloot komt 's nachts in een orkaan terecht en levert een heroïsche strijd. Er is geen contact meer met de grond. De directeur van het bedrijf is in alle staten. Zal dit ongeluk het ambitieuze project van de eerste commerciële nachtelijke lijnvluchten in gevaar brengen?

Een literaire toverdoos met 51 korte verhalen van Nederlandstalige schrijvers. Geliefde auteurs helpen ons de donkere dagen door met verhalen, gedichten, essays of herinneringen. Laat je verwarmen.

April 1940. Een jonge vrouw rent naakt en bebloed over de Boulevard du Montparnasse. Wat is er gebeurd? Deze gebeurtenis is de opmaat tot de tumultueuze weken in Frankrijk aan het begin van de oorlog.

Liesel is pas negen jaar wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Onderweg sterft haar broertje. Haar moeder ziet ze nooit meer terug. Duitsland, 1939. Geen gemakkelijke tijd. Voor niemand, ook niet voor de jonge meisje als Liesel. Zal de Dood haar sparen?