Blog

Ik ben laboratorium technoloog en lezer van boeken met een focus op fictieboeken, romans, thrillers, spannende boeken en verhalen over mensen en over het leven zoals het is. Via deze blog wil ik mijn passie met je delen. Ik schrijf over de boeken die ik heb gelezen, impressies en percepties. Dank je voor jouw interesse.


Jonge mensen, dertigers. Ze zijn jong, ijdel en ze willen wat en zijn hard bezig het te maken. Ze reizen de wereld rond, hebben dure woningen mét hypotheek, relaties, soms onhandige affaires. Maar wat als het leven toeslaat? Over leven, liefde en verlies.

Een dikke vrouw wordt overal waar ze komt aangestaard. Dan ontmoet ze een dwerg. In de beslotenheid van hun Toverlantaarn Flatgebouw kan ze helemaal zichzelf zijn. Tot ze ontdekt dat ze in de ogen van haar vriend alleen een onderwerp is voor zijn groot Woordenboek van het Zien.

Ellen Stikker is in het ziekenhuis beland. Er wordt gedacht aan het syndroom van Guillain-Barré: Alle Zenuwen Ziek. Haar vader was Indië-veteraan en kon nauwelijks normaal met zijn gezin omgaan. Wat is er toen gebeurd?

In dit boek volgen we de weg naar het front van WOI, waarvan een groot aantal soldaten nooit meer terugkeert. Degenen die wél terugkeren zijn nooit meer dezelfde maar moeten verder leven als 'geesten'.

Wanneer Barry Fairbrother sterft, komt zijn zitje in de gemeenteraad vrij in het kleine idyllische dorp Pagford. De lege stoel die hij achterlaat is het begin van de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Want in Pagford is niets wat het lijkt.

ZOMERLEZEN

03-07-2020

LEZEN kan je gelukkig OVERAL, ook THUIS, in je tuin, op je balkon, in een bootje, op de trein.

Wat is gek? Wat is normaal? In deze bundel korte verhalen lezen we allemaal over mensen die niet helemaal 'sporen' en proberen zich soms op wanhopige manieren staande te houden. Over een jonge man in een klooster die de tijd probeert stil te zetten. Over een kantoorbediende met een mooi uitzicht die een dakwerker naar beneden ziet vallen.

In de tuin van Marcus' beste vriend, zijn mentor en gevierd auteur Harry Quebert, wordt het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder spoorloos verdween. Op haar lichaam ligt het manuscript van de roman die Queberts grote doorbraak betekende. Wat is er destijds gebeurd?

Een psychologische roman over mensen, dingen en gebeurtenissen die verdwijnen, achtergelaten worden en langzaamaan geschiedenis worden. Over ons geheugen en het falen daarvan.

© 2018 Linda Marie Vermeulen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin