Blog

Ik ben laboratorium technoloog en lezer van boeken met een focus op fictieboeken, romans, thrillers, spannende boeken en verhalen over mensen en over het leven zoals het is. Via deze blog wil ik mijn passie met je delen. Ik schrijf over de boeken die ik heb gelezen, impressies en percepties. Dank je voor jouw interesse.


Over het laatste jaar van Ulla-Carin, moeder van vier kinderen, een full-time baan én ALS-patiënt, amyotrofische lateraalsclerose, een ongeneeslijke, neurologische aandoening die tot de dood leidt. Haar laatste jaar.

Schitterende vertelling gebaseerd op een Japans sprookje uit de negende eeuw, Taketorie Monogatari. Een oude bamboesnijder vindt een meisje in een holle bamboestengel. Hij neemt haar mee naar huis. Ze groeit uit tot een beeldschone vrouw. Dan begint de zoektocht naar een geschikte echtgenoot.

Wanneer het dienstmeisje van de welgestelde familie Rajasekharan om onduidelijke redenen wordt ontslagen, is dat de zoveelste gebeurtenis die het leven van de zesjarige Aasha op haar kop zet. Tegen de achtergrond van het broeierige Maleisië van de jaren zestig gaat het verhaal terug in de tijd om complexe geheimen van een immigrantenfamilie te...

Saïd is de zoon van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader die toen zijn moeder zwanger bleek te zijn, naar Marokko terugkeerde. De nu 21-jarige Saïd besluit om zijn vader te gaan zoeken in Marokko, in de hoop een nieuwe identiteit te vinden onder een nieuwe hemel. Zal hij vinden wat hij zoekt?

Het ongewone levensverhaal van een getalenteerd schrijfster die ten onrechte jaren doorbracht in psychiatrische instellingen. Haar jarenlange strijd om literaire erkenning nadat ze door Engelse psychiaters volledig gezond verklaard is.

Het huwelijk van Michiel en Hella bevindt zich in een wankel evenwicht. Hij is een werkloze academicus, zij onzeker, eveneens werkloos en moeder. Wanneer hij zich gaat bemoeien met de hal die ten onrechte op het terrein naast hun huis is gebouwd, zal alles veranderen. Of toch niet?

Gisterenavond zetten we onze benen onder de ovalen tafel in de bibliotheek van Maarkedal voor een bespreking met de leden van de leesclub. Op tafel: De kinderwet van Ian Mc Ewan. En een drankje aangeboden door de bib.

Op café ontmoet Boormans een zekere Laarmans. Laarmans haalt hem over om in zaken te gaan: als secretaris van het Algemeen Wereldtijdschrift voor Financiën, Handel, Nijverheid, Kunsten en Wetenschappen. De wereld van handel en commercie gaat voor hem open.

© 2018 Linda Marie Vermeulen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin